Revista care te menține sănătos

Știri

Sanatatea sexuala a femeilor la menopauza, imbunatatita de terapia prin hipnoza

21 august 2013
Share

Terapia de relaxare prin hipnoza imbunanateste sanatatea sexuala a femeilor aflate la menopauza, care au bufeuri moderate sau severe, conform cercetatorilor de la Universitatea Baylor. Studiul, care a examinat confortul, satisfacerea si placerea sexuala, este un prim pas spre o alternativa a terapiei cu hormoni, care asociaza riscul de cancer si boli cardiace, a relatat Gary Elkins, autorul studiului.

Pentru aceasta cercetare au fost alese 187 de femei pentru a primi 5 sedinte pe saptamana de terapie hipnotica de relaxare, efectuate de catre terapeuti specializati. Femeile au completat cate un chestionar inainte, dupa si la 12 saptamani dupa terapie. Scaderea nivelului de estrogen din menopauza este asociat cu bufeuri, transpiratii nocturne, cresterea greutatii corporale si disconfort, uscaciune sau durere vaginala.

 

Roxana Mateescu
Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Sanatatea sexuala a femeilor la menopauza, imbunatatita de terapia prin hipnoza»:3.00/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.