Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sanatatea sexuala a femeilor la menopauza, imbunatatita de terapia prin hipnoza

21 august 2013
Share

Terapia de relaxare prin hipnoza imbunanateste sanatatea sexuala a femeilor aflate la menopauza, care au bufeuri moderate sau severe, conform cercetatorilor de la Universitatea Baylor. Studiul, care a examinat confortul, satisfacerea si placerea sexuala, este un prim pas spre o alternativa a terapiei cu hormoni, care asociaza riscul de cancer si boli cardiace, a relatat Gary Elkins, autorul studiului.

Pentru aceasta cercetare au fost alese 187 de femei pentru a primi 5 sedinte pe saptamana de terapie hipnotica de relaxare, efectuate de catre terapeuti specializati. Femeile au completat cate un chestionar inainte, dupa si la 12 saptamani dupa terapie. Scaderea nivelului de estrogen din menopauza este asociat cu bufeuri, transpiratii nocturne, cresterea greutatii corporale si disconfort, uscaciune sau durere vaginala.

 

Roxana Mateescu
Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Sanatatea sexuala a femeilor la menopauza, imbunatatita de terapia prin hipnoza»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate