Revista care te menține sănătos

Știri

Microbii din metrou nu prezinta o amenintare pentru sanatate

11 februarie 2015
Share

Dupa optsprezece luni de cercetari in metroul newyorkez, oamenii de stiinta si voluntarii de la Universitatea Weill Cornell din New York au identificat, in cadrul unui studiu, 637 de specii de bacterii, dintre care doar o mica parte erau agenti patogeni.

La analiza microbilor colectati, specialistii au descoperit ca 57% dintre organisme nu erau patogene, in timp ce 31% prezentau risc scazut de boli, dar numai asupra persoanelor cu un sistem imunitar scazut. Acestia au identificat, de exemplu, germeni care pot provoca ciuma bubonica, meningita, tulburari la stomac sau infectii rezistente la antibiotice.

Multi dintre microbi erau inofensivi

Expertii au descoperit, de asemenea, bacterii care digera substante chimice sau deseuri toxice. Acesti microbi nu prezinta niciun pericol pentru sanatate. Asadar, nu trebuie sa evitati metroul si nici sa purtati manusi daca va deplasati cu acest mijloc de transport. Bacteriile patogene nu sunt prezente intr-o cantitate suficient de mare astfel incat sa reprezinte un risc pentru sanatatea umana. Tinem sa va reamintim, insa, ca studiul nu a analizat si virusurile fara material genetic de tip ADN, responsabile adesea de gripa sezoniera sau de Ebola. In cazul in care exista o rana deschisa, spalati-va frecvent pe maini pentru a evita contaminarea cu gripa sau gastroenterita.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.