Revista care te menține sănătos

Știri

Intoleranta la gluten, asociata cu diabetul

25 februarie 2012
Share

Intoleranta la gluten, cunoscuta si sub denumirea de celiachie, este una dintre intolerantele autoimune cele mai raspandite si cel mai putin diagnosticate in Romania. Aceasta este determinata de hiperactivitatea unor componente ale sistemului imunitar, respectiv celulele de tip T.

In momentul in care o persoana care sufera de celiachie consuma un aliment care contine gluten, cum ar fi graul, orzul, secara sau ovazul, in organism se pot declansa diferite reactii imune ce cauzeaza leziuni intestinale care, la randul lor, determina tulburari de digestie si de absorbtie.

Cauza aparitiei bolii este alimentatia moderna, insa este bine de stiut ca intoleranta la gluten se asociaza si cu boli grave, precum autismul, epilepsia, diabetul sau afectiuni dermatologice. Din pacate, boala persista toata viata. Pentru a o tine sub control, trebuie sa eliminati glutenul din alimentatie.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.