Revista care te mentine sanatos

Stiri

Infertilitatea duce la aparitia bolilor psihice

16 august 2012
Share

Oamenii de stiinta din Danemarca au ajuns la concluzia ca infertilitatea (problema cu care se confrunta tot mai multe femei din intreaga lume) poate duce la aparitia tulburarilor psihice daca nu se recurge la nicio metoda pentru a o trata.

Principalele cauze ale infertilitatii sunt stilul de viata nesanatos, stresul psihic si fizic, dar si alimentatia necorespunzatoare. Cumulate, toate acestea duc automat la scaderea calitatii sexuale si a celulelor reproducatoare.

Mai mult, studiul arata ca o parte dintre femeile care intampina greutati in procrearea unui copil pot avea probleme de sanatate mintala. Asadar, este important sa se recurga la un tratament pentru infertilitate, in caz contrar, riscul de a suferi de schizofrenie este de 47%, in comparatie cu femeile care au facut tot posibilul sa devina mame.

 

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Infertilitatea duce la aparitia bolilor psihice»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate