Revista care te mentine sanatos

Stiri

Savurati ciocolata neagra pentru o inima sanatoasa

3 mai 2012
Share

Ciocolata neagra, bogata in flavonoide, ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare prin scaderea tensiunii arteriale, a fluxului de sange, crescand nivelul de lipide in sange, potrivit unui nou studiu.

Flavonoidele sunt compusi intalniti de asemenea in struguri, fructe de padure si mere, protejand impotriva radicalilor liberi care modifica ADN-ul celular si provoaca diferite probleme de sanatate.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din San Diego au demonstrat ca ciocolata neagra reduce riscul bolilor cardiovasculare, crescand nivelul de glucoza, precum si profilul lipidic. Cu toate acestea, ciocolata neagra trebuie consumata in cantitate moderata, iar 50 de grame pe zi sunt suficiente, potrivit specialistilor.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Savurati ciocolata neagra pentru o inima sanatoasa»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate