Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul cervical, prevenit cu ajutorul unui medicament impotriva HIV

26 februarie 2014
Share

Cancerul de col uterin ar putea fi prevenit cu ajutorul unui medicament utilizat impotriva HIV-ului, afirma oamenii de stiinta. S-a demonstrat ca medicamentul ucide virusul HPV (virusul papiloma uman).

 

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, a tratat un grup de femei cu medicamentul respectiv si s-a observat ca celulele canceroase au fost indepartate la aproximativ 90% dintre participantele la studiu, fara efecte secundare.

Medicamentul este utilizat pe cale orala pentru a trata HIV-ul, insa in timpul studiului clinic a fost aplicat direct pe suprafata cervixului. Femeile au fost tratate cu o capsula de doua ori pe zi, timp de doua saptamani. Din cele 23 de femei diagnosticate initial cu un grad ridicat al bolii, starea a 19 dintre ele a revenit la normal. Fotografii ale colului uterin inainte si dupa tratament indica o regresie clara a leziunilor aflate pe colul uterin. In plus, nu a fost raportat niciun efect secundar. Mai este insa nevoie de cercetari in domeniu.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Cancerul cervical, prevenit cu ajutorul unui medicament impotriva HIV»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.