Stiri

Cancerul cervical, prevenit cu ajutorul unui medicament impotriva HIV

miercuri, 26 februarie 2014
Share

Cancerul de col uterin ar putea fi prevenit cu ajutorul unui medicament utilizat impotriva HIV-ului, afirma oamenii de stiinta. S-a demonstrat ca medicamentul ucide virusul HPV (virusul papiloma uman).

 

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, a tratat un grup de femei cu medicamentul respectiv si s-a observat ca celulele canceroase au fost indepartate la aproximativ 90% dintre participantele la studiu, fara efecte secundare.

Medicamentul este utilizat pe cale orala pentru a trata HIV-ul, insa in timpul studiului clinic a fost aplicat direct pe suprafata cervixului. Femeile au fost tratate cu o capsula de doua ori pe zi, timp de doua saptamani. Din cele 23 de femei diagnosticate initial cu un grad ridicat al bolii, starea a 19 dintre ele a revenit la normal. Fotografii ale colului uterin inainte si dupa tratament indica o regresie clara a leziunilor aflate pe colul uterin. In plus, nu a fost raportat niciun efect secundar. Mai este insa nevoie de cercetari in domeniu.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   ,
tonica
2017-05-10T17:55:57+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc