Revista care te mentine sanatos

Stiri

Asociati sportul cu meditatia pentru a invinge depresia

15 februarie 2016
Share

Sportul este bun pentru moral, la fel si meditatia constienta. Potrivit cercetatorilor americani, daca veti combina cele doua discipline, impreuna, acestea ar putea atenua principalele simptome ale depresiei. Rezultatele unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea Rutgers, Statele Unite, arata ca, prin combinarea activitatii fizice si a meditatiei, principalele simptome ale depresiei − oboseala, tristete, hipersensibilitate, sentimentul de abandon, anxietate, tulburari de somn, lipsa apetitului − ar putea fi atenuate.

O reducere cu 40% a simptomelor

Expertii americani au urmarit 52 de voluntari (barbati si femei de varste si categorii sociale diferite) de-a lungul a 8 saptamani. 22 de persoane sufereau de depresie si 30 prezentau o stare generala de sanatate buna. De doua ori pe saptamana, voluntarii trebuiau sa participe la o sesiune de sport de 30 de minute si la o sesiune de meditatie de aproximativ 20 de minute. S-a observat o ameliorare a simptomelor la pacientii cu depresie de pana la 40%. Potrivit specialistilor, sportul si meditatia permit formarea unor noi neuroni in hipocampus, o zona a creierului ce apartine sistemului limbic. Impreuna, sportul si meditatia lupta impotriva stresului si anxietatii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Asociati sportul cu meditatia pentru a invinge depresia»:5.00/ 5 (4 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate