Revista care te menține sănătos

Știri

7 pasi pentru a scapa de stres

2 februarie 2013
Share

Studiile realizate de cercetatorii din diferite tari evidentiaza cateva modalitati simple de a scapa de stres, care pot fi urmate in fiecare zi si pe care specialistii le considera eficiente.

  • Mestecati guma 10 minute

Potrivit Huffington Post, cercetatorii din Australia si Anglia au descoperit ca cei care mesteca guma in momente de stres se simt mai putin incordati si au nivelul cortizolului (hormonul stresului) mai scazut cu 18%.

  • Beti ceai

Conform rezultatelor unui studiu realizat de University College, Londra, oamenii care au baut patru portii de ceai negru pe zi, timp de sase saptamani, au fost capabili sa se elibereze mai repede de stres.

  • Masaj timp de 15 minute acasa

Jurnalul International de Neurostiinta a informat ca masajul zonelor tensionate, timp de 15 minute, de doua ori pe saptamana, poate diminua nivelul de stres, probabil prin calmarea sistemului nervos simpatic.

  • Scrieti despre stres

Va puteti elibera de stres si daca scrieti despre el vreme de 15-20 de minute. Asezarea sentimentelor pe hartie pare sa organizeze gandurile.

  • Ascultati muzica

Se stie de ceva vreme ca muzica poate declansa emotii pozitive si reduce nivelul de hormoni de stres, acest lucru fiind sustinut de studii realizate in domeniu.

  • Pauza de 30-45 de minute de la tehnologie

Cercetatorii de la Universitatea din California, Irvine, au ajuns la concluzia ca inchiderea calculatorului sau deconectarea tuturor surselor de la internet poate reduce anxietatea.

  • Faceti curatenie in casa timp de o ora

Natura repetitiva a treburilor casnice (cum ar fi impaturirea hainelor sau actiunea de a da cu aspiratorul) poate ajuta la eliberarea tensiunii.

Cristina Ionescu

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.