Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul antigripal, scutul sanatatii!

27 februarie 2015
Share

Cu toate ca vaccinurile antigripale au generat, in ultimii ani, mici controverse in lumea academica, majoritatea covarsitoare a specialistilor sustine eficienta acestui mijloc terapeutic, util mai ales in sezonul rece. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, institutie de top din Statele Unite, un studiu arata ca, intr-un sezon rece, s-a inregistrat o reducere cu 71% a spitalizarilor in cazul persoanelor care s-au vaccinat antigripal.

Mai mult, acelasi studiu subliniaza ca, in cazul persoanelor de peste 50 de ani, reducerea acestui tip de spitalizare a fost mai mare, de 77%.

Dar care sunt principalele beneficii ale acestui vaccin? Evident, vaccinarea reduce, in primul rand, riscul de a va imbolnavi de gripa si, foarte important, ii fereste si pe cei din jur, in special familia, de contractarea acestei boli de la dumneavoastra. Daca totusi va imbolnaviti – niciun vaccin nu este eficient 100% –, vaccinarea va poate usura suferinta. Si, foarte important, vaccinati-va pentru a nu regreta mai tarziu, cand veti sta suferinzi acasa, cu febra si frisoane sau, Doamne fereste!, pe un pat de spital, cu perfuzii si injectii, ca nu v-ati vaccinat, odata ce s-a demonstrat ca vaccinul antigripal are efecte secundare minime.

De unde puteti cumpara un vaccin antigripal eficient? De la cea mai apropiata farmacie. Si, parafrazand un dicton celebru, nu uitati… preventia este mama sanatatii!

Accesati www.catena.ro sau veniti in farmaciile Catena pentru mai multe detalii.

 

Text: Stefan Ciolaneanu

 

Nota pentru articolul «Vaccinul antigripal, scutul sanatatii!»:5.00/ 5 (17 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.