Revista care te menține sănătos

Știri

Semne ale consumului excesiv de sare

27 februarie 2012
Share

Cu totii stim deja ca sarea in exces adaugata in mancare este un obicei nesanatos. Sarea este un mineral important pentru buna functionare a organismului, insa atunci cand este prea multa, este de-a dreptul periculoasa. Consumul excesiv de sare duce la aparitia bolilor de inima si afecteaza tensiunea arteriala. Cum va puteti da seama ca mancati mai multa sare decat ar trebui?

Va prezentam cateva semne care ar trebui sa va indice faptul ca obiceiul de a pune prea multa sare in mancare este absolut nesanatos.

  • Cresterea tensiunii arteriale. Consumul de sare in exces creste cantitatea de sodiu din sange. Acest dezechilibru afecteaza rinichii in sensul ca acestia elimina cu greu excesul de apa din organism. Presiunea pe vasele de sange si excesul de apa cresc tensiunea arteriala. Acest lucru poate duce la aparitia bolilor de inima, la insuficienta renala etc.
  • Senzatia de sete. Atunci cand exista prea multa sare in organism, acesta are nevoie de apa pentru a dilua continutul de sare din sange. In general, celulele elibereaza apa stocata pentru a dilua sarea. Aceste celule au nevoie de apa pentru a functiona. De aceea, senzatia de sete este mai intensa dupa ce consumati sare.
  • Arsuri dupa urinare. Rinichii ajuta la diluarea sarii, incetinind producerea urinei si conservand apa. Asadar, s-ar putea sa simtiti o senzatie de arsura dupa urinare. Acest lucru este cauzat in principal de deficitul apei, ceea ce duce la o astfel de senzatie.

Pe langa toate acestea, mai putem adauga si balonarea, care se produce tot in urma lipsei de apa din organism.

Ruxandra Raica

Sursa: www.oneindia.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.