Revista care te menține sănătos

Știri

Anticorp obtinut din tutun modificat genetic impotriva virusului HIV

8 decembrie 2011
Share

In urma unui amplu proiect de cercetare, a fost realizata o descoperire importanta in domeniul combaterii virusului imunodeficientei umane (HIV). Specialistii italieni au reusit sa obtina, din plante de tutun modificate genetic, anticorpi umani care pot neutraliza virusul care afecteaza in prezent mai bine de 60 milioane de oameni din intreaga lume.

Aceasta descoperire ar putea deveni in curand o strategie eficienta pentru reducerea raspandirii virusului in tarile subdezvoltate care detin si cea mai mare rata de incidenta, peste 95% dintre cazurile totale de infectie cu HIV.

Studiile de laborator care utilizeaza acest anticorp au inceput in luna iunie a acestui an si se desfasoara in cadrul Universitatii Surrey din Marea Britanie, iar rezultatele preliminare obtinute indica un semn pozitiv in ce priveste acest tratament.

„Costurile de productie pentru realizarea acestor medicamente, obtinute din materie prima vegetala, sunt mult mai scazute in comparatie cu cele realizate prin culturi de celule animale”, a subliniat Alessandro Vitale, membru al Consiliului National de Cercetare din Italia.

Paula Rotaru

Sursa: www.ansa.it

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.