Revista care te menține sănătos

Știri

Hormonii nu sunt singurii vinovati de modificarile dispozitiei femeilor

28 ianuarie 2012
Share

Femeile pot deveni depresive sau morocanoase in timpul menstruatiei, iar majoritatea sufera anumite schimbari ale dispozitiei, anumite tulburari de ordin fizic si emotional, perioada cuprinsa intre ovulatie si prima zi a menstruatiei, numita PMS (sindromul premenstrual). Rezultatele unor studii mai vechi cu privire la acelasi subiect demonstreaza insa ca nu doar hormonii sunt de vina pentru toate modificarile aparute.

Relatia dintre estrogen si emotii a inceput sa fie investigata cu peste 100 de ani in urma si s-a dovedit ca estrogenul ar putea imbunatati starea de spirit. Specialistii au facut cercetari in domeniul neurologiei, al psihologiei si al endocrinologiei. Cercetatorii din Beijing au incercat sa inteleaga rolul pe care il joaca estrogenul in ceea ce priveste modificarile dispozitiei la femei.

Se pare ca hormonii nu exercita un efect unic si absolut asupra organismului, ci doar regleaza schimbarile fizice si psihologice. Influenta estrogenului asupra emotiilor femeilor este legata, asadar, de interdependenta dintre sistemul psihologic, cel endocrin si cel neurologic.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.