Revista care te mentine sanatos

Stiri

Afla sexul bebelusului doar printr-un test de sange

10 august 2011
Share

Oamenii de stiinta britanici au creat un nou test de sange care poate dezvalui sexul fatului la doar 7 saptamani de sarcina, comparativ cu metodele actuale, respectiv ecografiile cu ultrasunete, care identifica sexul bebelusului abia la 20 de saptamani de la concepere.

Testul consta in prelevarea de probe de sange de la gravida, insa nu are doar rolul de a depista sexul bebelusului, ci poate, de asemenea, contribui la depistarea timpurie a malformatiilor genetice.

Testul este eficient in proportie de 74,5%, daca ne referim la cea de-a 7-a saptamana de sarcina. Totusi, daca se face dupa 20 de saptamani de sarcina, precizia va fi de 99% in cazul baietilor, si de 99,6% in cazul fetitelor. In prezent, aceste teste sunt disponibile doar in Europa.

Singura ingrijorare a medicilor este ca aceasta metoda sa nu influenteze decizia parintilor de a pastra sau nu bebelusul, in functie de sexul descoperit.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.reuters.com

Nota pentru articolul «Afla sexul bebelusului doar printr-un test de sange»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate