Revista care te menține sănătos

Știri

Afla sexul bebelusului doar printr-un test de sange

10 august 2011
Share

Oamenii de stiinta britanici au creat un nou test de sange care poate dezvalui sexul fatului la doar 7 saptamani de sarcina, comparativ cu metodele actuale, respectiv ecografiile cu ultrasunete, care identifica sexul bebelusului abia la 20 de saptamani de la concepere.

Testul consta in prelevarea de probe de sange de la gravida, insa nu are doar rolul de a depista sexul bebelusului, ci poate, de asemenea, contribui la depistarea timpurie a malformatiilor genetice.

Testul este eficient in proportie de 74,5%, daca ne referim la cea de-a 7-a saptamana de sarcina. Totusi, daca se face dupa 20 de saptamani de sarcina, precizia va fi de 99% in cazul baietilor, si de 99,6% in cazul fetitelor. In prezent, aceste teste sunt disponibile doar in Europa.

Singura ingrijorare a medicilor este ca aceasta metoda sa nu influenteze decizia parintilor de a pastra sau nu bebelusul, in functie de sexul descoperit.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.