Revista care te mentine sanatos

Stiri

Reconstructia de san realizata cu ajutorul tesutului animal

24 decembrie 2012
Share

Pacientele care sufera de cancer la san ar putea beneficia de o noua tehnica in ceea ce priveste chirurgia reconstructiva, ce consta in utilizarea tesuturilor de natura animala care provin de la porci. Procedura le permite femeilor sa beneficieze de reconstructie concomitent cu procedura de indepartare a sanului cu probleme.

Tesutul de origine animala este, bineinteles, procesat astfel incat sa nu fie eliminat de catre organism.

Dupa ce tumora este eliminata, se creeaza un fel de buzunar cu ajutorul tesutului animal pentru a sustine implantul, iar apoi este plasat sub muschi. Se cunoaste deja faptul ca structura colagenului provenit de la porc este similara cu structura colagenului uman. Expertii de la Spitalul Southmead, Marea Britanie, spun ca o astfel de grefa ar putea deveni parte a organismului unei femei. Exista paciente care nu vor sa li se ia tesut din alte parti ale corpului, asa ca aceasta este o alternativa foarte buna.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Reconstructia de san realizata cu ajutorul tesutului animal»:1.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate