Revista care te menține sănătos

Știri

Psoriazisul, risc de insuficienta cardiaca?

12 noiembrie 2013
Share

Persoanele care sufera de psoriazis sunt mai expuse riscului de insuficienta cardiaca si trebuie sa se testeze mult mai des impotriva bolilor de inima. Psoriazisul afecteaza 125 de milioane de oameni din intreaga lume si este o tulburare care urmareste pacientul pe tot parcursul vietii. Afectiunea se caracterizeaza prin descuamari insotite de mancarime, pete rosii la nivelul pielii etc.

Descoperirile subliniaza importanta evaluarii periodice si a tratamentului impotriva factorilor de risc la pacientii cu psoriazis. Inflamatia cronica, o componenta intalnita atat in cazul psoriazisului, cat si in cazul insuficientei cardiace, ar putea fi legatura dintre cele doua afectiuni.

Psoriazisul ar trebui considerat o boala sistemica inflamatorie ce afecteaza intregul corp, iar aspecte precum obezitatea, fumatul sau stilul de viata sedentar ar trebui luate foarte serios in considerare. Educarea pacientilor este, de asemenea, foarte importanta, iar acestia ar trebui incurajati sa duca un stil de viata sanatos. Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de pacienti cu psoriazis din Danemarca.

Ruxandra Raica

Sursa: health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.