Revista care te menține sănătos

Știri

Dispozitivul care stimuleaza memoria, ajutor pentru pacientii cu Alzheimer

13 decembrie 2012
Share

Un pacient cu boala Alzheimer din Statele Unite ale Americii a beneficiat de o interventie chirurgicala pentru a incetini progresia bolii. Medicii i-au implantat in creier un dispozitiv asemanator unui dispozitiv cardiac (pacemaker).

Alzheimer este o maladie care face ravagii, iar persoanele care sufera de aceasta boala nu isi mai pot continua activitatile cotidiene.

Acest sistem se pare ca stimuleaza memoria pacientului si incetineste declinul cognitiv care survine in urma Alzheimerului. In cadrul unui studiu preliminar care a avut loc in Canada, in anul 2010, dispozitivele au fost implantate cu succes la 6 pacienti care sufereau de aceasta boala. Este vorba despre o abordare diferita, prin care se incearca imbunatatirea mecanica a functiei creierului in ceea ce priveste tratamentul acestei boli, care este din ce in ce mai frecventa in randul persoanelor in varsta.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.