Revista care te menține sănătos

Știri

Visul oricarui iubitor de ciocolata

8 octombrie 2013
Share

Daca sunteti „ciocoholic”, atunci avem vesti bune pentru dumneavoastra. O companie elvetiana de dulciuri va scoate pe piata in urmatoarele luni o ciocolata neagra ce prezinta beneficii pentru inima, dar contine si flavonoizi.

Testele au aratat ca aceasta ciocolata creste elasticitatea vaselor de sange cu aproximativ 1-2%. In plus, ar reduce riscul bolilor cardiovasculare, scazand astfel riscul atacului de cord cu 8%.

Compania a dezvoltat o noua tehnica pentru a pastra neatinse proprietatile acestor flavonoizi (componente ce protejeaza pielea de arsuri, roseata etc.) ce contribuie la un flux de sange normal. In urma studiilor, se pare ca ciocolata cu pricina ar prezenta si alte beneficii pentru sanatate si frumusete, printre care si combaterea ridurilor. Boabele de cacao sunt bogate in mod natural in flavonoizi, dar isi pierd proprietatile in urma prelucrarii. Va surade?

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.