Revista care te menține sănătos

Știri

Dureri de cap? Renuntati la consumul de sare!

15 decembrie 2014
Share

Reducerea consumului de sare ar putea reduce durerile de cap cu pana la o treime, potrivit unui nou studiu in domeniu. Persoanele care reduc consumul de sare se pare ca sufera mai putin de dureri de cap. Trei grame de sare pe zi reprezinta aproximativ o jumatate de lingurita.

Expertii sustin ca un consum scazut de sare reduce durerile de cap prin micsorarea hipertensiunii arteriale si a pulsului. Chiar si in cazul persoanelor cu o tensiune normala s-a putut o observa o schimbare semnificativa.

Fara sare, adio, dureri de cap!

400 de persoane au fost implicate in acest studiu si au fost repartizate aleatoriu, fie sa consume o dieta saraca in grasimi si bogata in fructe, legume si produse lactate cu un continut scazut de grasimi, fie o dieta tipic occidentala (pe baza de mancaruri prajite, dulciuri etc.). La inceput, participantii au consumat 9 grame de sare pe zi, apoi aportul de sare a fost redus la 6 grame, pentru ca in cele din urma sa se ajunga la 3 grame. Voluntarii au fost rugati sa noteze efectele secundare aparute in urma regimului de viata pe care il urmau precum durerea de cap, balonarea, setea excesiva, oboseala, lipsa de energie, greata etc. Specialistii au descoperit ca reducerea aportului de sare de la 9 grame la 3 grame reducea durerile de cap cu 31%. In mod evident, reducerea tensiunii arteriale si a pulsului conduce la o frecventa scazuta a durerilor de cap. 

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.