Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dieta care scade cu 30% riscul de boli cardiace

1 martie 2013
Share

Regimul alimentar bogat in ulei de masline, fructe in coaja lemnoasa si peste poate reduce cu aproape 30% riscul de infarct, accident vascular cerebral si boli cardiace, se arata intr-o lucrare publicata in jurnalul New England of Medicine. O astfel de dieta este cunoscuta mai ales sub denumirea de dieta mediteraneeana, specifica tarilor din apropierea Marii Mediteraneene, care abunda in alimente sanatoase si demonstrate stiintific ca ar combate o gama larga de afectiuni.

Rachel Johnson, profesor la Universitatea din Vermont, purtator de cuvant al Asociatiei Americane a Inimii si nutritionist descrie aceasta descoperire ca fiind una „de mare importanta si extrem de relevanta”. Dieta mediteraneeana presupune consumul regulat de ulei de masline, fructe proaspete si fructe in coaja lemnoasa (alune, migdale, caju, fistic etc.), peste si carne slaba de pui, la care se adauga cel putin un pahar de vin la fiecare masa principala. Alimentele mai putin ingaduite intr-un astfel de regim alimentar sunt produsele lactate, carnea rosie si dulciurile.

Exista numeroase studii care au constatat eficienta regmului mediteraneean de-a lungul timpului, efecte observate in principal in rata scazuta a incidentei bolilor cardiace in randul populatiei din tarile mediteraneene.

 

Paula Rotaru

Sursa: Nytimes.com

Nota pentru articolul «Dieta care scade cu 30% riscul de boli cardiace»:4.75/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate