Revista care te menține sănătos

Știri

Metoda nasterii sub apa, acum si la Brasov

12 decembrie 2011
Share

Prima nastere sub apa a avut loc in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria in anul 2009, in Bucuresti. Dar iata ca a venit si randul Maternitatii Regina Maria din Brasov, aceasta metoda fiind disponibila din decembrie 2011 si in cadrul Campusului Medical din Brasov.

Bebelusul nascut prin aceasta metoda este o fetita care a primit nota 10 la nastere, a cantarit 3,220 grame si a masurat 54 cm. Proaspata mamica s-a declarat mai mult decat decat fericita si multumita de experienta prin care a trecut.

Printre avantajele nasterii sub apa se numara faptul ca aceasta metoda destinde muschii, atenueaza durerile, iar colul uterin se dilata mult mai usor. Femeia care naste poate respira mai bine, iar in apa temperatura corpului ramane moderata, lucru care permite fortarea fara niciun risc. Astfel, pentru nou-nascut trecerea din mediul intrauterin catre cel extrauterin este mult mai lina.

Desi costurile unei astfel de interventii sunt ceva mai mari, iar in Romania aceasta metoda este putin practicata, viitoarele mamici ar trebui sa se intereseze despre tot ceea ce implica aceasta metoda.

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.