Revista care te mentine sanatos

Stiri

Menopauza prematura poate indica un risc crescut de boli cardiace

25 septembrie 2012
Share

Femeile care intra la menopauza mai devreme de varsta de 46 de ani se afla la mare risc de a dezvolta boli cardiace, coronariene si de a suferi un atac de cord, se arata in cel mai recent studiu al specialistilor de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins.

Cauzele care duc la instalarea menopauzei premature sunt: de natura ereditara, interventiile chirurgicale, cum este cea de indepartare a ovarelor, fumatul, regimul alimentar si etnia.

Studii anterioare au aratat ca femeile care fumeaza intra la menopauza cu cel putin doi ani mai devreme decat persoanele nefumatoare, asa ca renuntarea la acest obicei nu numai ca va fereste de bolile pulmonare, ci si de menopauza timpurie.

Nu se cunoaste cu exactitate legatura dintre menopauza precoce si bolile cardiace, insa studiul realizat pe 2.500 de femei cu varste intre 45 si 84 a scos la iveala ca peste 28% dintre participante intrasera la menopauza inainte de varsta de 46 de ani. In acest grup s-a observat ca riscul de atac de cord si accident vascular cerebral aproape s-a dublat, in comparatie cu celelalte femei.

Paula Rotaru

Sursa: www.medindia.net

Nota pentru articolul «Menopauza prematura poate indica un risc crescut de boli cardiace»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate