Revista care te mentine sanatos

Stiri

2 din 10 romani sunt diagnosticati cu BPOC

2 decembrie 2011
Share

In cadrul campaniei „Un singur pas iti taie rasuflarea? Nu lasa plamanii sa te imbatraneasca!” au fost testate peste 2.500 de persoane, la nivel urban si rural, iar 2 din 10 romani au fost diagnosticati cu BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica).

Conform statisticilor Societatii Romane de Pneumologie, peste un milion de romani sunt afectati de BPOC si se pare ca Romania ocupa locul trei in Europa in ceea ce priveste incidenta mortalitatii prin BPOC la barbati.

Romanii au beneficiat de spirometrii gratuite si de consult medical de specialitate in cadrul campaniei nationale pentru prevenirea BPOC, realizata de Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate.

Campania s-a desfasurat in Bucuresti (au fost testate 750 de persoane), in Iasi (au fost testate 700 de persoane), in Cluj-Napoca (au fost testate 550 de persoane) si in mediul rural, in comunele din cele opt judete ale tarii: Timis, Iasi, Cluj, Constanta, Brasov, Dolj, Mures si Calarasi (au fost testati 500 de localnici).

Asadar, rezultatele statistice ale testarilor gratuite de spirometrii, derulate in perioada 12-24 noiembrie, in preajma Zilei Mondiale a Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice in Romania, anunta faptul ca 2 din 10 romani sufera de BPOC, iar 40% dintre persoanele depistate sunt din Bucuresti.

Ruxandra Raica

Nota pentru articolul «2 din 10 romani sunt diagnosticati cu BPOC»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate