Revista care te menține sănătos

Știri

Infectiile dentare netratate afecteaza inima

13 decembrie 2016
Share

Slaba igiena orala poate afecta sanatatea inimii, spune un studiu recent. Dupa examinarea dintilor si a arterelor a mai mult de 500 de oameni, cercetatorii finlandezi au descoperit ca persoanele care au nevoie de un tratament de canal prezinta un risc de trei ori mai mare de a dezvolta sindrom coronarian acut (infundarea arterelor inimii) decat pacientii cu dinti sanatosi.

Cariile netratate, risc de endocardita

Terapia canalului radicular este necesara pentru indepartarea infectiei bacteriene de la nivelul radacinii dintelui si a camerei pulpare. Caria netratata la timp este una dintre cele mai comune cauze ale acestei infectii. Bacteriile din infectia dentara se pot raspandi in alte zone ale corpului, inclusiv la inima, unde produc o infectie grava, numita endocardita. Dar pot afecta inima si indirect. Organismul reactioneaza la infectie printr-o stare de inflamatie generala. Daca aceasta stare este prelungita, inflamatia poate duce la dezvoltarea de placi in arterele si vasele de sange, ceea ce poate slabi sau deteriora inima.

Potrivit American Heart Association, se pot forma si cheaguri de sange care duc la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Elena Coroianu

Sursa: prevention.com

Nota pentru articolul «Infectiile dentare netratate afecteaza inima»:3.80/ 5 (5 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.