Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tatuajul dentar care ar putea detecta bolile

13 iunie 2012
Share

Cercetatorii de la Universitatea Princeton din America au inventat un tatuaj dentar realizat din fire de matase si fire de aur alaturi de grafen, un strat subtire de carbon. Senzorul wireless se poate monta pe dinti si transmite in timp real cele mai noi informatii cu privire la substantele chimice din respiratie si saliva.

Astfel, poate identifica si diagnostica infectiile, trimitand o avertizare in acest sens.

Tatuajul electronic a fost testat prin implantarea lui pe un dinte de vaca, iar un voluntar a respirat in directia lui. Senzorul a identificat moleculele bacteriene din respiratie. In ciuda complexitatii sale, tatuajul poate fi atasat pe suprafata unui dinte cu ajutorul apei, precum tatuajele pentru copii. Echipa planuieste sa imbunatateasca senzorul pentru a putea fi purtat atunci cand o persoana mananca sau se spala pe dinti.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Tatuajul dentar care ar putea detecta bolile»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate