Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile supraponderale au sanse scazute sa ramana insarcinate prin fertilizarea in vitro

30 august 2011
Share

Cu cat o femeie acumuleaza mai multe kilograme, cu atat ii va fi mai greu sa ramana insarcinata daca apeleaza la fertilizarea in vitro (FIV).

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au analizat peste 90% dintre cazurile de FIV de la 361 de clinici diferite, adica aproximativ 150.000 de cazuri, si au descoperit ca femeile mai plinute raman mai greu insarcinate. Daca se intampla totusi, se poate ajunge la pierderea sarcinii inainte de termen, de cele mai multe ori.

Nu se stie exact daca doar aceasta problema cu greutatea este cea care afecteaza procesul de fertilizare, insa expertii cred ca este o posibila cauza, deloc de neglijat, care poate fi prevenita printr-un regim alimentar echilibrat si un stil de viata activ.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.healthnews.com

Nota pentru articolul «Femeile supraponderale au sanse scazute sa ramana insarcinate prin fertilizarea in vitro»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate