Revista care te mentine sanatos

Stiri

Viteza ucide… dar NU numai in trafic

5 iunie 2013
Share

Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, a organizat in luna mai o ampla actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale. In plus, cu acest prilej a fost demarata si campania Nationala „Viteza ucide… Nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”

Conform informatiilor oficiale, 62% dintre decesele inregistrate in Romania sunt cauzate de boala cardiovasculara. In plus, doi din trei romani mor din cauza afectiunilor inimii, dintre care cea mai frecvent intalnita este hipertensiunea arteriala. Asadar, pentru mentinerea starii de sanatate, „viteza”, respectiv presiunea sangelui trebuie tinuta in limite normale, lucru care se poate face prin adoptarea unui stil de viata sanatos si verificarea regulata a tensiunii.

„Hipertensiunea arteriala reprezinta o problema de sanatate publica care trebuie remediata prin politici sanitare adecvate de depistare precoce si tratament corespunzator. Principalele directii ale Ministerului Sanatatii pe anul in curs vizeaza preventia in sanatate, prin elaborarea si implementarea unor programe eficiente”, a declarat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Viteza ucide… dar NU numai in trafic»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate