Revista care te mentine sanatos

Stiri

Diabet: proteina care ar putea preveni aceasta afectiune

5 august 2013
Share

O echipa de cercetatori canadieni a descoperit importanta rolului jucat de proteina Neu1, care poate activa sau dezactiva absorbtia de glucoza. Cercetarea in ceea ce priveste diabetul tip II reprezinta o noua descoperire care ar putea ajuta la combaterea acestei afectiuni.

Expertii afirma ca absenta proteinei ar putea explica rezistenta la insulina a persoanelor cu diabet tip II.

Studiul a identificat proteina numita Neu1, capabila sa activeze sau sa dezactiveze absorbtia de glucoza de catre celulele corpului, regland acidul sialic care se formeaza pe suprafata celulelor. In prezent, expertii incearca sa gaseasca un mod prin care sa restabileasca nivelul proteinei Neu1 si functia sa in diabetul zaharat. Daca vor reusi sa elimine reziduurile acidului sialic de pe suprafata celulelor, receptorii insulinei vor fi fortati sa absoarba glucoza in mod adecvat. Acest lucru i-ar putea ajuta pe medici sa reduca utilizarea tratamentelor pe baza de insulina, precum si aparitia acestei boli.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Diabet: proteina care ar putea preveni aceasta afectiune»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate