Revista care te menține sănătos

Știri

Diabet: proteina care ar putea preveni aceasta afectiune

5 august 2013
Share

O echipa de cercetatori canadieni a descoperit importanta rolului jucat de proteina Neu1, care poate activa sau dezactiva absorbtia de glucoza. Cercetarea in ceea ce priveste diabetul tip II reprezinta o noua descoperire care ar putea ajuta la combaterea acestei afectiuni.

Expertii afirma ca absenta proteinei ar putea explica rezistenta la insulina a persoanelor cu diabet tip II.

Studiul a identificat proteina numita Neu1, capabila sa activeze sau sa dezactiveze absorbtia de glucoza de catre celulele corpului, regland acidul sialic care se formeaza pe suprafata celulelor. In prezent, expertii incearca sa gaseasca un mod prin care sa restabileasca nivelul proteinei Neu1 si functia sa in diabetul zaharat. Daca vor reusi sa elimine reziduurile acidului sialic de pe suprafata celulelor, receptorii insulinei vor fi fortati sa absoarba glucoza in mod adecvat. Acest lucru i-ar putea ajuta pe medici sa reduca utilizarea tratamentelor pe baza de insulina, precum si aparitia acestei boli.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.