Revista care te mentine sanatos

Stiri

Intoleranta la gluten ar putea fi tratata

10 aprilie 2014
Share

In zilele noastre, din pacate, nu exista niciun tratament impotriva intolerantei la gluten. Insa, in curand, acest lucru ar putea fi posibil deoarece o proteina ar putea aduce o imbunatatire vietii persoanelor afectate de aceasta boala autoimuna. Cercetatorii francezi, canadieni si elvetieni au descoperit rolul proteinei numite elafin. Aceasta molecula ar putea proteja reactiile inflamatorii legate de intoleranta la gluten.

Boala celiaca sau intoleranta la gluten da peste cap, la propriu, viata persoanelor afectate de ea. Persoanelor intolerante la gluten le este imposibil sa consume produse care contin gluten fara a avea dureri abdominale cronice, crampe si diaree. La originea acestei boli gasim o proteina incapabila sa descompuna corect glutenul. Aici intervine molecula numita elafin. Aceasta interactioneaza cu proteina responsabila de descompunerea glutenului. Cercetatorii au reusit sa dezvolte o bacterie probiotica capabila sa conduca molecula catre mucoasa intestinala a soarecilor de laborator. La acestia din urma s-a diminuat semnificativ raspunsul inflamator.

 

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Intoleranta la gluten ar putea fi tratata»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate