Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinarea anti-HPV, recomandata de 94% dintre medicii de familie

8 iunie 2012
Share

Un studiu efectuat la initiativa Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNFM) arata ca aproximativ 94% dintre medicii de familie implicati in studiu sunt de acord si recomanda pacientilor vaccinarea anti-HPV ca metoda de profilaxie primara impotriva cancerului de col uterin.

„Vaccinul anti-HPV este cheia eliberarii femeilor de sub teroarea cancerului de col uterin. Parintii care si-au permis, l-au cumparat si l-au administrat deja fetitelor lor. Este pacat ca, din cauza ignorantei parintilor, sa nu putem da aceeasi sansa si celorlalte fetite”, a declarat dr. Cristian Sever Oana, membru in Consiliul Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti.

Infectia cu HPV (Human Papilloma Virus) este principala cauza a cancerului de col uterin, afectiune care plaseaza Romania pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de aceasta boala. In prezent, peste 40.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar anual sunt inregistrate 3.000 de cazuri noi de imbolnavire de cancer de col uterin.

Vaccinarea anti-HPV previne infectia si declansarea bolii, fiind foarte eficienta pe termen mediu si lung. Impreuna cu profilaxia secundara (testul Babes-Papanicolau), vaccinarea asigura o scadere de pana la 94% a riscului de cancer de col uterin. La studiu au participat peste 2.000 de medici de familie inregistrati pe portalul FormareMedicala.ro.

Paula Rotaru

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.