Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul care diagnosticheaza cancerul in cateva ore

13 ianuarie 2014
Share

Medicii ar putea diagnostica in curand cancerul in doar cateva ore, sustin oamenii de stiinta. A fost dezvoltat un nou test care poate indica cu exactitate tipul de cancer de care sufera pacientul, astfel incat tratamentul sa fie administrat imediat. Astfel, un simplu test ce utilizeaza spectometria imagistica permite expertilor sa analizeze mostrele de tesut cu ajutorul unui computer ce poate scana componentele chimice pentru a putea detecta prezenta cancerului.

Pe langa faptul ca pune un diagnostic, computerul poate stabili in aceeasi masura tipul de cancer. Descoperirea este una revolutionara deoarece, in loc de a defini tipurile de tesuturi prin structura lor, acestea pot fi definite prin compozitia chimica. Tehnica functioneaza prin deplasarea unui fascicul de-a lungul suprafetei unei probe de tesut care ofera apoi o imagine pixelata. Apoi, datele sunt procesate de computer si se pune diagnosticul. Bazele cercetarii au fost puse de expertii de la Imperial College London.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Testul care diagnosticheaza cancerul in cateva ore»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate