Revista care te menține sănătos

Știri

7 din 10 români suferă de probleme de vedere

27 iulie 2022
Share
7 din 10 români suferă de probleme de vedere

Un studiu recent privind sănătatea ochilor a scos la iveală că circa 7 din 10 români ar suferi probleme de vedere. Îngrijorător este și faptul că este vorba în general de persoane tinere care susțin că „văd în ceață” la distanță, când citesc sau chiar când se află la volan.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena VizualMax; supliment alimentar ce ajută la menţinerea sănătăţii ochilor şi la îmbunătăţirea vederii. Conţine acizi graşi Omega-3, vitaminele A, B2, C şi E şi un complex de minerale.

Problemele de vedere ar da bătăi de cap multor romani, dintre care mulți sunt tineri. La aceasta concluzie s-a ajuns în urma celui mai recent studiu privind sănătatea ochilor. Mai exact, 65,9% dintre cei 1.000 de respondenți văd în ceață la distanță, atunci când citesc sau când șofează.

La întrebarea dacă, în ultima perioadă, se încruntă sau resimt nevoia de a clipi pentru a se concentra asupra obiectelor, după perioadele mai lungi de condus, după mai multe ore de lucru la calculator sau stat pe telefonul mobil, 52% dintre participații la studiu au dat un răspuns afirmativ.

Și doar 50% dintre participanții care prezintă risc de a dezvolta o afecțiune oftalmologică s-au programat pentru un consult la un medic specialist.

Rezultatele vin în urma studiului realizat de Asociația Suport pentru Educație și Sănătate și Centrului Medical Integrat LOTUS-MED privind sănătatea ochilor populației, în lunile mai-iunie 2022, pe un eșantion reprezentativ de 1.000 persoane, din București și județul Ilfov (89,3% femei și 10,7% bărbați). Marea majoritate a repondenților au fost persoane tinere, cu vârste între 19-24 ani (56,9%) și 25-34 ani (16,3%).

Semnalul de alarmă tras de specialiști

În urma rezultatelor obținute, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra problemelor de vedere ce pot apărea la vârste mai puțin înaintate. Persoanele care resimt simptome precum senzație de nisip; arsură sau corp străin în ochi; fotofobie;, hiperlăcrimare; mâncărimi și dureri de cap; vedere încețoșată; să nu mai amâne un consult oftalmologic. Iar în urma examinării, specialistul va putea stabili dacă este sau nu o soluție de corecție optică, de exemplu ochelari sau lentile de contact.

Specialiștii în oftalmologie susțin că un consult poate salva viața pacientului. Problemele de vedere pot fi cauzate de boli ce ar putea avea un impact fatal. Așadar, dacă există episoade de privire încețoșată; pierdere sau chiar dublarea vederii; precum și orice durere oculară ce persistă ar trebui să fie semn clar că pacientul trebuie să urmeze un set de investigații care să depisteze cauza acestor stări de disconfort ce pot da peste cap activitatea de zi cu zi.

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.