Revista care te menține sănătos

Știri

Chestionarul CAT imbunatateste evaluarea bolnavilor de BPOC

2 decembrie 2010
Share

CAT (COPD Assessment Test – Chestionar de BPOC) a fost elaborat in urma unui proces stiintific riguros de catre un grup de experti internationali care au competenta in elaborarea chestionarelor destinate pacientilor. Grupul format la initiativa si cu sprijinul companiei GlaxoSmithKline a inclus specialisti din arii diferite: pneumologi, medici de familie, dar si asociatii de pacienti.

Pe scurt, CAT este un chestionar care trebuie completat de catre pacient si interpretat de medic, fiind folosit la toate controalele ulterioare. Chestionarul contine un numar redus de intrebari, formulate simplu, pe intelesul tuturor pacientilor si acopera o varietate de elemente cheie ce au impact asupra calitatii vietii pacientilor cu BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica).

In plus, CAT eficientizeaza timpul dedicat controlului medical, deoarece doctorul poate evalua starea pacientului plecand de la raspunsurile aflate pe chestionar. La vizitele ulterioare, medicul poate compara raspunsurile aflate pe chestionare, ceea ce reduce chiar mai mult timpul dedicat evaluarii bolii.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.