Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul pasiv creste riscul dezvoltarii bolilor mentale

2 iulie 2010
Share

Conform unui studiu recent al cercetatorilor de la University College of London, Marea Britanie, riscul de boli mentale din cauza expunerii la fumul de tigara este mai mare de 50%.

La efectuarea studiului au participat peste 8.000 de voluntari care nu aveau in familie cazuri de boli mentale. Cercetatorii au remarcat ca peste 60% dintre nefumatori sunt expusi unui risc major de a contacta o boala mentala. Timp de 6 ani, voluntarii au fost monitorizati, li s-au prelevat probe de saliva pentru a se putea determina nivelul de cotinina, care expirma nivelul expunerii la nicotina. Pe parcursul celor 6 ani, 41 de persoane au fost internate in spitale de boli mentale. Acestia au fost diagnosticati cu un nivel al cotininei superior. De asemenea, cercetatorii au demonstrat ca fumatorii pasivi sunt mai expusi pericolului decat cei care au fumat si au renuntat pe parcursul anilor.

Sursa: www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.