Revista care te menține sănătos

Știri

Produsele care contin inlocuitori ai zaharului pot deteriora dantura

17 octombrie 2011
Share

Un studiu publicat in British Dental Journal indica faptul ca alimentele si bauturile fara zahar contin aditivi acizi care pot cauza probleme dentare prin erodarea smaltului dintilor.

Termenul de „sugar free” (fara zahar) poate crea un fals sentiment de siguranta consumatorului care, de cele mai multe ori, alege astfel de produse ca o alternativa sanatoasa la produsele care contin zahar.

Pe langa problemele dentare, in urma consumului de produse fara zahar, pot aparea afectiuni gastrice si surplus de greutate, contrar sloganurilor care promoveaza pierderea kilogramelor prin alegerea acestor alimente fara adaos de zahar.

Cel mai frecvent utilizat substituent al zaharului din guma de mestecat este xilitolul care, desi a fost acceptat de catre Comisia Europeana ca un aditiv prietenos cu dantura, se pare ca, in timp, acest compus poate ataca stratul protector care acopera dentina si poate deteriora vizibil dintele.

Specialistii britanici considera ca publicul trebuie informat cu privire la aceste efecte adverse pe care le pot avea inlocuitorii zaharului, precum sorbitolul, xilitolul si acizii din fructe, deoarece numarul produselor de acest gen este in crestere, iar promovarea lor excesiva il poate deruta pe consumatorul de rand.

Paula Rotaru

Sursa: www.guardian.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.