Revista care te menține sănătos

Știri

Pudra din muguri de pin poate ameliora simptomele „febrei fanului”

1 iulie 2011
Share

Un studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din Göthenburg, Suedia, arata ca spray-ul nazal nu este eficient in ameliorarea neplacerilor cauzate de „febra fanului” (rinita alergica). Ceea ce intr-adevar ajuta este pudra din muguri de pin.

Cercetarea a fost realizata in 2009, in timpul sezonului polenului de mesteacan, pe un esantion de 53 de copii intre 8 si 18 ani, alergici la polen. Acestora li s-a administrat spray nazal, pudra din muguri de pin sau un inlocuitor placebo de 3 ori/zi, pe o perioada de 4 saptamani. Totodata, a fost masurat nivelul de polen prezent pe acoperisul spitalului si a analizat simptomele raportate de copii. In urma datelor obtinute, s-a constatat ca simptomele nazale ale copiilor s-au redus semnificativ in cazul grupului care a folosit pulbere din muguri de pin, iar absenta completa a efectelor adverse face ca acest tratament sa fie deosebit de atractiv pentru copii.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.