Revista care te menține sănătos

Știri

Sedentarismul si temperaturile scazute pot agrava simptomele artritei

2 decembrie 2011
Share

Iarna poate fi un anotimp greu de suportat pentru persoanele in varsta care sufera de artrita, insa, de cele mai multe ori, simptomele pot fi agravate tocmai prin actiunile pacientului, care nu este informat suficient cu privire la metodele de ameliorare ale acestei afectiuni.
Recent, cercetatorii americani au realizat un studiu in care se dezvaluie faptul ca in sezonul rece persoanele sunt mult mai putin active si nu se imbraca adecvat atunci cand ies din casa.

Publicat in Journal of Physical Activity and Health, studiul a fost realizat pe un esantion de 240 de persoane trecute de 60 de ani, care sufereau de diferite forme de artrita, in special artrita reumatoida si osteoartrita la genunchi. Toti au purtat, timp de 3 ani, un accelerometru, dispozitiv utilizat pentru masurarea miscarii corporale si pentru aflarea cantitatii de energie consumata.
Rezultatele au aratat ca majoritatea participantilor erau de trei ori mai putin activi in lunile sezonului rece comparativ cu perioada de vara. Concret, acestia au adaugat trei ore de stat degeaba in programul lor zilnic, fara sa faca niciun fel de miscare.

Medicii recomanda persoanelor care sufera de dureri ale incheieturilor sa practice cat mai mult sport. Astfel, poate creste flexibilitatea articulatiilor si rezistenta oaselor, se pot reduce durerile articulare, iar senzatia de oboseala este mult diminuata. De asemenea, trebuie acordata o atentie marita protejarii extremitatilor (cap, maini, picioare) atunci cand ne expunem temperaturilor scazute, deoarece frigul poate intensifica senzatia de durere.
Paula Rotaru
Sursa: www.theatlantic.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.