Revista care te menține sănătos

Știri

Cerealele si produsele de patiserie provoaca senzatia de foame

6 octombrie 2011
Share

Indiferent ca sunteti sau nu la cura, este bine sa stiti ca, asa cum unele alimente provoaca senzatia de satietate, altele pot produce senzatia de foame, drept pentru care ar trebui sa le evitati sau sa le consumati mai rar.

In primul rand, acesta este cazul cerealelor care, din cauza surplusului de zahar si lipsei de nutrienti, dau senzatia de foame la scurt timp dupa ce le consumam. Apoi, printre alimentele „trecute pe lista neagra” se mai afla cafeaua. Cofeina suprima foamea doar pentru o perioada scurta de timp, aceasta revenind ulterior la o intensitate mai mare.

Nici produsele de patiserie nu trebuie sa faca parte din meniul dumneavaostra, intrucat produc fluctuatii ale glicemiei si declanseaza pofta de mancare, in special de dulce. De alcool, inghetata si dulciuri nici nu trebuie sa mai amintim, pentru ca acestea provoaca foame la scurt timp dupa ce le consumam, asa ca ar trebui sa le evitati.

Uneori, si fructele pot produce senzatia de foame. De aceea, este bine sa nu consumati multe odata, ci sa urmati sfatul: putin si des.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.