Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cartofii, eficienti in tratarea ulcerului stomacal

10 august 2012
Share

Specialistii de la Universitatea din Manchester au descoperit ca o molecula antibacteriana intalnita in cartofi ar putea trata ulcerul la stomac, prin prevenirea bacteriei care traieste in stomac si duce la aparitia ulcerului si arsurilor stomacale.

Specialistii spera sa poata introduce substanta sub forma unor suplimente alimentare. Expertii universitatii spun ca, spre deosebire de antibiotice, bacteria din stomac nu poate dezvolta rezistenta la aceasta molecula.

 

Pentru studiu au fost facute mai multe analize pe diferite soiuri de cartofi. Procesul extragerii moleculei care nu are inca un nume a fost patentat, astfel incat sa poata fi vandut in viitor ca supliment similar cu iaurturile de baut probiotice, un fel de suc de cartofi. Astfel, cartofii ar putea face parte cu succes din dieta persoanelor care au ulcer stomacal.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Cartofii, eficienti in tratarea ulcerului stomacal»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate