Revista care te menține sănătos

Știri

Aspirina poate provoca hemoragii interne

4 martie 2010
Share

Din ce in ce mai multe studii dezaproba beneficiile pe care aspirina le-ar aduce organismului, cel mai recent, realizat in Marea Britanie, aratand chiar ca o astfel de pilula, luata zilnic, dubleaza riscul de hemoragii interne.

Practic, pericolul pe care il constituie aspirina, in cazul oamenilor sanatosi care o iau preventiv pentru a se feri de atacul de cord si de cel cerebral, este mai mare decat beneficiile pe care le aduce, relateaza Daily Mail. Dupa cum explica oamenii de stiinta de la Universitatea Edinburgh, riscul de hemoragie interna se dubleaza in cazul unui astfel de „tratament”, fara ca riscul de atac de cord si cerebral sa scada. In cadrul studiului de fata au fost selectionati 3.350 de subiecti care aveau probleme cu arterele la nivelul picioarelor si, deci, un risc crescut de criza cardiaca in viitor. De mentionat e faptul ca pana la momentul studiului, nu avusesera probleme cu inima. Dupa 8 ani in care li s-a administrat aspirina zilnic a iesit la iveala faptul ca aceasta nu a putut preintampina in niciun fel accidentele cardiace, inregistrandu-se nu mai putin de 357 de astfel de evenimente in aceasta perioada. Practic, cei care au luat aspirina nu au fost deloc mai protejati fata de cei carora li s-a administrat o pilula placebo.

www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.