Revista care te menține sănătos

Știri

Tratament inovator pentru suferinzii de cancer de prostata

27 septembrie 2011
Share

Veste buna pentru suferinzii de prostata. Un tratament inovator, ce contine insa o doza mare de radiatii, s-a dovedit atat de eficient, incat medicii au decis sa opreasca testele si sa inceapa imediat tratarea pacientilor.

Experimentul initial a fost facut de catre specialistii de la Spitalul Royal Marsden din Londra pe 461 de barbati care sufereau de cancer de prostata in faza avansata.

Dupa ce s-a testat medicamentul pe ei, toti s-au simtit mai bine. In plus, n-au avut dureri sau reactii adverse, au trait mai mult, iar rata mortalitatii s-a redus cu 30%.

Si inainte erau folosite radiatiile in tratarea tumorilor canceroase, insa noutatea acestui medicament consta in nucleii de heliu pe care ii contine si care sunt mult mai puternici decat terapiile conventionale. Cu ajutorul acestui medicament, tesuturile din jurul tumorii nu sunt afectate de radiatii, iar celulele bolnave sunt distruse mult mai repede.

Cancerul de prostata, cunoscut si sub denumirea de boala secolului la barbati, este o afectiune foarte agresiva, care se raspandeste rapid la sistemul osos.

Cristina Ionescu

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.