Revista care te mentine sanatos

Stiri

Elevii de liceu au nevoie de 7 ore de somn pe noapte

29 februarie 2012
Share

Elevii de liceu s-ar putea descurca mai bine la scoala daca ar dormi doar sapte ore pe noapte, potrivit unui nou studiu. Se pare ca analiza datelor obtinute in urma studiului a demonstrat ca sapte ore de somn pe noapte reprezinta necesarul pentru odihna la aceasta varsta, optimizand rezultatele scolare ale adolescentilor. Studiul a analizat legatura dintre somn si impactul acestuia asupra educatiei si sanatatii.

Analizand datele a 1.724 de elevi, s-a observat ca exista o relatie extrem de stransa intre orele de odihna si rezultatele scolare. Sapte ore de somn pe noapte sunt optime pentru copiii de 16 ani. Daca un elev de liceu doarme cinci ore jumatate pe noapte, pentru care are un program incarcat, inca 90 de minute de somn l-ar putea ajuta sa-si indeplineasca cu succes tot ceea ce are de facut.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Nota pentru articolul «Elevii de liceu au nevoie de 7 ore de somn pe noapte»:2.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate