Revista care te mentine sanatos

Stiri

Faceti sport, renuntati la fumat

3 mai 2012
Share

Fumatorii care fac exercitii fizice ar putea renunta mai usor la acest viciu, spun oamenii se stiinta. O echipa de cercetatori din Taiwan a studiat obiceiurile de sanatate a peste 430.000 de persoane si a ajuns la concluzia ca 15 minute de exercitii fizice pe zi ii pot ajuta pe fumatori sa renunte la viciu.

De asemenea, s-a constatat ca era cu 43% mai putin probabil ca fumatorii activi sa se reapuce de fumat, spre deosebire de persoanele sedentare. Speranta de viata a crescut si ea in medie cu 5-6 ani si riscul de deces a fost redus cu 43%.

In ceea ce priveste persoanele fumatoare, sportul imbunatateste stilul de viata, asa ca fumatorii ar trebui sa faca miscare, chiar si 15 minute de mers pe jos zilnic.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Faceti sport, renuntati la fumat»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate