Revista care te mentine sanatos

Stiri

Temperaturile scazute, benefice pentru femeile insarcinate

11 ianuarie 2012
Share

Rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii australieni sugereaza ca temperaturile ridicate cresc riscul nasterii premature, soldata cu decesul fatului in pantecul mamei.

Cercetarea a implicat peste 100.000 de nasteri care au avut loc pe parcursul a patru ani, dintre care 653 au fost nasteri premature, incheiate cu decesul fatului. Medicii care au coordonat studiul au constatat ca exista o legatura directa intre temperaturile crescute, de peste 23˚ Celsius, si evolutia sarcinii, in special in primele 28 de saptamani de sarcina.

Aceste urmari pot fi cauzate de umiditatea excesiva, gradul ridicat de poluare din aer si supraincalzirea organismului, care pot afecta semnificativ starea de sanatate atat a mamei, cat si a fatului. De asemenea, in timpul sarcinii, medicii nu recomanda viitoarelor mamici baile fierbinti, expunerea prelungita la soare sau la temperaturi crescute, deoarece apar fenomenul de deshidratare, transpiratia abundenta si stresul termic ce pot duce la nasterea prematura, cu implicatii grave asupra sanatatii copilului. Acesta poate prezenta un risc crescut de paralizie cerebrala si deficiente auditive si vizuale pe parcursul vietii.

Acesta este primul studiu care are ca obiect de cercetare legatura dintre temperatura din mediu si sarcina, putand avea implicatii grave in domeniul sanatatii publice, daca luam in considerare femonenul prezent de incalzire globala.

Paula Rotaru

Sursa: www.calorielab.com

Nota pentru articolul «Temperaturile scazute, benefice pentru femeile insarcinate»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate