Revista care te menține sănătos

Știri

Fructele si legumele imbunatatesc sanatatea rinichilor

8 noiembrie 2012
Share

Consumul de fructe si legume ar putea imbunatati starea de sanatate a pacientilor care sufera de boala renala cronica, potrivit unui nou studiu. Dieta alcalina este utilizata pentru a trata pacientii cu acidoza metabolica severa (atunci cand exista prea mult acid in organism).

In cadrul acestui studiu s-a urmarit daca fructele si legumele care sunt alcaline ar putea aduce beneficii celor care sufera de boala renala cronica, insa cu acidoza metabolica nu foarte severa.

La acest studiu au participat 108 pacienti care au primit fie fructe si legume, fie medicamente alcaline pe cale orala, fie nu au primit niciun tratament. Dupa trei ani de observatii, atat consumul de fructe si legume, cat si medicamentele orale au redus markerul acidozei metabolice, iar functia renala a fost conservata in proportii similare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Fructele si legumele imbunatatesc sanatatea rinichilor»:1.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate