Revista care te mentine sanatos

Stiri

Fatul poate descifra limbajul inca din a sasea luna de sarcina

13 martie 2013
Share

O echipa de cercetatori francezi a realizat un studiu in urma caruia s-a descoperit ca bebelusii pot descifra limbajul cu trei luni inainte sa se nasca. Descoperirea vine ca urmare a scanarii creierului a 12 bebelusi nascuti prematur care, in urma analizelor efectuate, par sa fi dezvoltat competente lingvistice in timp ce erau inca in uter, ca raspuns la vocile parintilor lor.

Expertii stiau deja ca bebelusii sunt capabili sa auda zgomotele atunci cand sunt inca in uter, insa aceasta revelatie schimba cu totul perceptia conform careia oamenii se nasc cu o capacitate innascuta de a comunica sau este un lucru pe care il dobandim pe masura ce crestem si suntem educati. Rezultatele obtinute au fost publicate de curand in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

Paula Rotaru

Sursa: Topnews.in

Nota pentru articolul «Fatul poate descifra limbajul inca din a sasea luna de sarcina»:4.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate