Revista care te mentine sanatos

Stiri

De ce este buna dragostea pentru sanatate

14 iunie 2012
Share

Este mariajul benefic sanatatii? In mare parte, specialistii sugereaza ca da. Se pare ca oamenii casatoriti traiesc mai mult, sunt mai sanatosi, au o viata sexuala mai buna, satisfacatoare, si chiar au mai putine probleme de sanatate, de exemplu diabet sau depresie, in comparatie cu celibatarii.

De fapt, lista beneficiilor conferite de casatorie este atat de lunga, incat U.S. Department of Health and Human Services a facut o campanie de cinci milioane de dolari pentru a promova casatoria si fericirea. Exista insa o diferenta intre beneficiile femeilor si ale barbatilor. Se pare ca viata sexuala a barbatilor se amelioreaza mai mult decat a femeilor, in timp ce femeile casatorite scapa mai usor de depresie.

In plus, se pare ca mariajul prelungeste viata. Potrivit unui studiu din 2007, realizat pe europeni, numarul persoanelor decedate celibatare, cu varsta de peste 40 de ani, este de doua ori mai mare decat al celor casatorite. Contrar parerilor formate, barbatii se streseaza mai usor decat femeile. Implicarea intr-o relatie sentimentala, serioasa si de durata, ii va scapa insa de aceasta problema, mai arata studiile.

In ceea ce priveste starea fizica insa, se pare ca partenerii iau in greutate dupa ce spun „Da”, iar femeile sunt chiar mai afectate decat barbatii.

Cristina Ionescu

Sursa: Health.com

Nota pentru articolul «De ce este buna dragostea pentru sanatate»:4.00/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate