Revista care te menține sănătos

Știri

Exercitii care pot indeparta durerile provocate de statul pe scaun la birou

14 decembrie 2012
Share

Un studiu efectuat in Danemarca a descoperit o metoda simpla si eficienta prin care persoanele care isi petrec foarte mult timp la birou pot elimina durerile si senzatia de intepenire din zona umerilor si a gatului.

Solutia pare a fi un simplu exercitiu cu gantere, ale caror greutate este bine sa creasca, progresiv, pana la maximum 600 de grame. Studiul, efectuat pe 447 de persoane, a scos la iveala faptul ca cel putin o ora pe saptamana (o sesiune fara oprire sau trei sesiuni a cate 20 de minute) de exercitii cu gantere de mica greutate este de ajuns pentru a elimina durerile de umeri si de gat, cresterea fortei fizice putand imbunatati viata a milioane de persoane care isi petrec orele de munca la birou, potrivit Daily Mail.

Mai mult, expertii britanici au ajuns la concluzia ca acest tip de antrenamente ar putea reduce rata de absentare de la locul de munca a celor care sunt predispusi la astfel de dureri fizice.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.