Revista care te menține sănătos

Știri

Sucul de rosii tine osteoporoza la distanta

6 septembrie 2011
Share

Odata ce inaintam in varsta, sistemul imunitar devine din ce in ce mai vulnerabil, iar sistemul osos are de suferit, prin instalarea osteoporozei.

Recent, s-a descoperit ca o cantitate de 500 ml suc de rosii consumata zilnic poate avea multe efecte benefice asupra oaselor fragile. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Toronto din Canada, ingredientul-minune din rosii este licopenul, un antioxidant recunoscut pentru proprietatile sale de combatere a cancerului de prostata, dar si a bolilor de inima.

Studiul a inclus doua grupuri de control. Primul, format din 60 de femei intre 50 si 60 de ani, carora li s-a exclus din dieta orice produs care continea rosii, si al doilea, format din acelasi numar de femei, carora li s-au dat zilnic, pe o perioada de 4 luni, cate 2 pahare de suc de rosii care contineau 15 mg licopen, capsule concentrate cu licopen sau pastile placebo.

Rezultatele experimentului au aratat ca in cel de-al doilea grup a existat o scadere semnificativa a anumitor substante din sange, numite N-telopeptide, care reactioneaza atunci cand tesutul osos are de suferit, comparativ cu primul grup in care s-a inregistrat o crestere a acestor substante.

Asadar, fie ca preferati sucul de rosii ori rosiile in stare naturala, fiti siguri ca beneficiile nu se vor lasa mult asteptate, iar rezultatele vor mentine sanatatea oaselor.

Paula Rotaru

Sursa: wonderwoman.intoday.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.