Revista care te menține sănătos

Știri

Evitarea mastectomiei, o alegere riscanta

26 iulie 2012
Share

Foarte multe paciente care sufera de cancer mamar si care refuza sa treaca printr-o mastectomie si opteaza in schimb pentru o operatie mai putin drastica vor avea nevoie de o doua operatie pentru a inlatura definitiv tumoarea, potrivit unui studiu. Cercetatorii au descoperit ca o cincime dintre femeile care sufera o interventie chirurgicala in urma careia sanul nu este indepartat in totalitate vor avea nevoie de o a doua operatie.

Chinul de a suferi o a doua operatie intarzie recuperarea, revenirea la o viata normala.

 

Cele mai multe femei aleg operatia de conservare a sanului in locul mastectomiei, operatie in timpul careia este indepartata doar o mica parte a tesutului afectat. Cercetatorii de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra au analizat 55.297 de femei care au suferit o astfel de interventie intre anii 2005-2008, iar dintre acestea 11.032 de femei au avut nevoie de o a doua operatie pentru a indeparta complet tumoarea. O a doua operatie le supune pe femei unui stres in plus. Studiul a fost publicat in British Medical Journal.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.