Revista care te mentine sanatos

Stiri

Simptomele premenstruale nu scad in intensitate nici in prima zi a menstruatiei

8 martie 2012
Share

O noua cercetare in domeniu sugereaza ca simptomele severe ale sindromului premenstrual, cunoscute drept tulburari disforice premenstruale, ce pot include schimbari ale dispozitiei, incep a se manifesta cu aproximativ patru zile inainte de menstruatie si pot persista chiar si in primele trei zile ale menstrei, desi aceste simptome ar trebui sa scada in intensitate, chiar sa dispara din prima zi a ciclului menstrual.

Simptomele tulburarii disforice premenstruale sunt destul de severe si includ balonarea, sensibilitatea sanilor, depresie, anxietate, furie, iritabilitate. Desi pana acum se credea ca intensitatea acestora ar scadea brusc la debutul menstrei, rezultatele studiului realizat pe un esantion de 1.000 de femei demonstreaza insa contrariul: simptomele persista la intensitate maxima chiar si dupa prima zi de menstruatie.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Nota pentru articolul «Simptomele premenstruale nu scad in intensitate nici in prima zi a menstruatiei»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate